Reflexzonetherapie: Het werkt!

Reflexzone therapie

Reflexologie is een holistische therapie die gebruikt wordt om energie in het lichaam te deblokkeren en het evenwicht te herstellen. Het woord reflexologie komt van de Griekse woorden "reco" dat "opnieuw" of "achteruit" betekent en "logia" dat "studie" betekent. Met andere woorden, het is een verkenning van verborgen gebieden van de voet waarvan wordt aangenomen dat ze verbonden zijn met verschillende delen van het lichaam. Beoefenaars gebruiken druk op specifieke punten op je voeten om toegang te krijgen tot de energiekanalen en ze weer in balans te brengen.De voordelen van Reflexzone therapie zijn onder meer stressvermindering, verbeterde bloedsomloop, verlichting van pijn en algehele ontspanning. Als je thuis reflexologie wilt proberen, maar niet weet waar je moet beginnen… Hier ga je!

Zoek een goede plek voor je duimen.

De bovenkanten van de voeten zijn goede plaatsen om je duimen op te leggen tijdens een voetmassage. De bovenkanten van de voeten zijn het dichtst bij het oppervlak, waardoor ze de beste plaats zijn voor duimdruk tijdens een voetmassage. De bovenkant van de voeten is uitstekend voor het stimuleren van de Niermeridiaan. Om de niermeridiaan te vinden, stel je je een lijn voor die zich uitstrekt van de binnenkant van je grote teen en die je voet volgt naar de hiel. De bovenkant van de voeten is uitstekend voor het stimuleren van de Levermeridiaan. Stel je een lijn voor die zich uitstrekt van de buitenkant van je grote teen. De Levermeridiaan loopt langs de bovenkant van je voet en is zeer geschikt voor voetmassage.

De bovenkant van de voeten is goed voor het stimuleren van de Milt meridiaan. Stel je een lijn voor die zich uitstrekt vanaf de binnenkant van je tweede teen. De Miltmeridiaan loopt langs de binnenkant van je voet, langs het bot naar je wreef. De wreef is de bovenkant van je voet. De bovenkant van de voeten zijn goed voor het stimuleren van de Hartmeridiaan. Stel je een lijn voor die zich uitstrekt vanaf de buitenkant van je tweede teen. De Hartmeridiaan loopt langs de buitenkant van je voet, langs het bot naar je wreef. De wreef is de bovenkant van je voet. De bovenkant van de voeten zijn goed voor het stimuleren van de Longmeridiaan. Stel je een lijn voor die zich uitstrekt vanaf de binnenkant van je derde teen. De longmeridiaan loopt langs de top van je voet, langs het bot naar je wreef. De wreef is de bovenkant van je voet. De bovenkant van de voeten zijn goed voor het stimuleren van de dunne darm meridiaan. Stel je een lijn voor die zich uitstrekt vanaf de buitenkant van je derde teen. De dunne darm meridiaan loopt langs de buitenkant van je voet, langs het bot naar je wreef. De wreef is de bovenkant van je voet.

Gebruik je vingers om de reflexpunten te vinden.

Wanneer je je vingers gebruikt om de reflexpunten te vinden, moet je voorzichtig zijn, omdat je wilt voorkomen dat je te veel druk uitoefent. Je vingers kunnen gevoeliger zijn dan je duimen wanneer je op zoek bent naar reflexpunten. Begin met uw vingertoppen op de bovenkant van uw voet te plaatsen en oefen geleidelijk meer druk uit totdat u een verandering in het weefsel voelt. De gebieden waar je een verandering in het weefsel voelt zijn de reflexpunten. Reflexpunten zijn er in vele vormen, maar ze hebben allemaal een vergelijkbare textuur. U moet in staat zijn een klein rond of ovaalvormig gebied in uw voet te herkennen. Het gevoel zal enigszins zacht zijn, als een kleine knoop. U kunt een lichte tinteling of zoemend gevoel voelen wanneer u druk uitoefent op een reflexpunt. U kunt uw vingers gebruiken om de reflexpunten op beide voeten tegelijk te vinden.

Hoe geef je jezelf een voetmassage met reflexologie.

Als u uw eigen voet wilt masseren, zoekt u de reflexpunten en oefent u zachtjes druk uit met uw duimen of vingers. Neem de tijd en laat de druk van je vingers door de voet gaan. U kunt ook een massagebal of -rol gebruiken om gelijkmatige druk op uw voeten uit te oefenen. Als u nog verder wilt gaan, kunt u een paar technieken proberen om uw voet te masseren die u kunnen helpen ontspannen en u zelfs kunnen helpen in slaap te vallen. – Leg een warmwaterkruik of verwarmingskussen op uw voet – Dit is een geweldige manier om uw spieren te ontspannen en spanning te verlichten. – Probeer essentiële oliën op je voet te gebruiken – Dit kan een geweldige manier zijn om te ontspannen en ruikt ook nog eens heerlijk! – Gebruik een voetmassage-instrument – U kunt een voetmassage-instrument proberen, zoals een voetroller of een voetmassageapparaat.