Warmtepompen

warmte pompen

Een andere manier waarop Warmtepompen Rotterdam de doeltreffendheid van uw systeem maximaliseren, is door een professionele HVAC-aannemer een tune-up van deze systemen te laten uitvoeren.

Omdat warmtepompen een verwarmings- en koelsysteem zijn, hoeven ze niet over twee afzonderlijke koel- en verwarmingssystemen te beschikken. Hierdoor worden de energiekosten voor verwarming en koeling tot een minimum beperkt, terwijl het onderhoudsniveau van de unit na verloop van tijd ook veel lager ligt.

De meest efficiĆ«nte warmtepompen werken op een “gesloten lus”-manier, d.w.z. dat een ononderbroken reeks koelmiddelleidingen met elkaar verbonden zijn en een gesloten systeem vormen. Het koelmiddel dat in het systeem wordt gebruikt, wordt op een zeer warme dag gepompt om een warmteoverdrachtsproces op gang te brengen. De warmteoverdracht vindt dan plaats om water te verwarmen en dit naar de warmtewisselaar te verplaatsen die zich in het systeem bevindt. De resulterende warmte wordt vervolgens via de koelere eenheid overgedragen op de lucht in het huis en koelt daarin de lucht die in het huis blijft hangen. De splitsingen tussen het verdamper- en het condensorcompartiment zijn hetgeen de warmte aan de gekoelde lucht onttrekt.

Bij warmtepompen met een gesloten lus wordt de verdamper onder of op een niveau boven de condensor van de warmtepomp geplaatst. De verdamper is de plaats waar de warmte uit de lucht in huis wordt gehaald en vervolgens door de compressor naar de condensor wordt gebracht, waar deze direct aan de verdamper wordt afgegeven en in de lucht in huis wordt afgegeven. In een gesloten lus-systeem bevindt de verdamper zich op zolder, zodat hij rechtstreeks aan de luchttemperaturen wordt blootgesteld.

De pompen kunnen worden bediend door een manueel of elektrisch vraagsysteem. Deze systemen kunnen ook worden aangesloten op de gastoevoer door middel van een systeem van leidingen of buizen.

Sommige modellen maken gebruik van een combinatie van een boiler en airconditioning, waardoor een warmere temperatuur ontstaat die niet alleen voldoende is voor airconditioners, maar ook een uitstekende warmtebron voor uw huis vormt. Dit systeem is vooral doeltreffend in met sneeuw of ijs bedekte gebieden waar warmtebronnen moeilijk te vinden zijn. Het mengsel zorgt ervoor dat er steeds een verwarmde toevoer van energie is, maar het energieverbruik wordt eerder tot een minimum beperkt dan bij een zuiver warmtesysteem.

Warmtepompen zijn zeer gemakkelijk te onderhouden en hebben een langere levensduur. Warmtepompen zijn ook prijsvriendelijk, kosten niet veel om te installeren en betalen zichzelf terug met een langere levensduur. Bovendien zijn ze efficiƫnter, waarbij vuile lucht en warmte samen worden opgeofferd voor schone lucht en energie. Het lijdt geen twijfel dat warmtepompen een universele aantrekkingskracht zullen hebben en in de komende jaren aan populariteit zullen winnen. Warmtepompen zullen zeer geschikt worden voor mensen die thuis werken.